Comunicat sobre el futur del servei de neteja viària i recollida d’escombraries

Davant les declaracions del govern municipal a la premsa sobre la proposta de licitació tombada en el ple del 5 de març, en les que s’assegura  quedeixa per al proper Mandat Corporatiu el model de gestió de la neteja viària i la recollida de residus”, així com les declaracions del regidor de via pública, Joan Giribet, en relació a l’auditoria demanada per Som VNG en les que afirma que “segurament corroborarà els informes tècnics que ja tenim”, Som VNG manifesta el següent:

  1. Que és d’una absoluta irresponsabilitat que el govern no plantegi sobre la taula cap proposta solvent sobre aquest servei per aquest mandat, ni s’avé a escoltar les propostes que s’han fet des de l’oposició en la línia de municipalizar-lo. Causa veritable perplexitat que, essent coneixedors de la finalització del contracte des del primer dia de la seva signatura, el govern no hagi actuat fins l’últim moment.

  1. Que, tal com va explicar aquest grup municipal en la roda de premsa del 7 de febrer, els informes facilitats pel govern no estaven signats per cap tècnic, i a més eren tendenciosos i contemplaven actuacions fora de la legalitat. Aquest informe, a més, oferia dades èrronies, i per aquest motiu el Secretari de l’ajuntament va haver de demanar, a petició del nostre grup municipal, una auditoria externa del servei. Així mateix, els annexos del Plec de Condicions Tècniques desacrediten les dades exposades en l’informe tècnic facilitat pel govern.

  1. Exhorta al govern municipal a acceptar que existeix una majoria al ple que aposta per un model de gestió molt concret, que és el de la gestió pública i directa d’un servei tan bàsic com aquest. En les seves mans està desbloquejar aquesta situació.

Vilanova i la Geltrú,

dimarts 13 de febrer de 2018

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *