MOCIÓ DE SUPORT ALS CIUTADANS IMPUTATS PEL CAS MONTORO.

Grup Municipal de la CUP, amb el suport d’ERC i SOM VNG

 

Al nostre país estem patint una crisi econòmica i social molt profunda i amb efectes molt durs per al conjunt de la població.  Malgrat això, cap dels responsables d’aquesta crisi ha assumit cap mena de responsabilitat política o penal.  Tothom pot veure com, ni els banquers que han especulat de forma fraudulenta, ni els polítics acusats de corrupció, han patit una persecució tan dura per part de les institucions judicials com han patit altres sectors de la societat.

 

Actualment mig milió de catalans són a les llistes de l’atur, l’habitatge és inassequible per a molta gent, els escàndols bancaris i els desnonaments per impagament de les hipoteques neguen el dret a un habitatge digne… La llista de greuges és llarga perquè tot un seguit de drets socials, democràtics i laborals, aconseguits gràcies a la lluita i reivindicacions de moltes generacions, s’estan perdent a marxes forçades.

 

Les conseqüències d’aquesta crisi econòmica i social també recauen, especialment, en el nostre jovent (un 47’15% d’atur juvenil) el col·loca en situació de vulnerabilitat i amb escasses expectatives de millora.  Davant d’aquesta situació, els nostre fills i filles surten al carrer per manifestar la seva disconformitat de la mateixa manera que, en el seu moment, ho fèiem moltes de nosaltres en la llarga nit del feixisme.

 

Constatem, però, que la repressió policial i judicial s’ha incrementat de forma considerable contra totes aquelles persones i organitzacions que es mobilitzen i lluiten contra la pèrdua dels nostres drets nacionals i socials.  En són testimonis les víctimes de la repressió per causes originades en el marc de la dissidència: l’efecte Can Vies, la vaga general del 29M, la del 14N del 2012, o tantes altres…

 

A Vilanova i la Geltrú, amb motiu de les eleccions al Parlament Europeu del 25 de maig de 2014, es va programar, quatre dies abans, un acte de campanya del Partit Popular a l’edifici del Pòsit de Pescadors.  En aquest acte hi van participar el candidat Sr. Fisas, la presidenta del PP català Alícia Sánchez Camacho i el Ministre d’Economia Cristóbal Montoro.

 

Es va convocar una concentració a l’entrada de l’edifici per tal d’evidenciar el desacord general amb les polítiques antisocials del govern central.  En lliure exercici del dret a manifestació, hi varen acudir persones de diversos col·lectius de la ciutat: Iaioflautes, el Casal Popular, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i d’altres.

 

La concentració es va desenvolupar amb absoluta tranquil·litat fins que, en acabar l’acte, tal i com recullen els informes dels Mossos d’Esquadra, el servei propi de seguretat dels dirigents del partit van decidir trencar el protocol prèviament establert i passar pel mig del grup de manifestants, fet que va provocar moments de desconcert i tensió i va posar en risc la seguretat de manifestants i vianants.

 

La reacció dels concentrats, en fer palès el seu enuig pel perill sobrevingut, va esdevenir ràpidament motiu de repressió desmesurada i desproporcionada, així com judicialment criminalitzada.

 

Arran de tots aquests fets, deu famílies vilanovines pateixen la vivència del llarg procés judicial que afecta els seus fills, imputats per faltes de danys, alteració de l’ordre públic, atemptat a l’autoritat; unes acusacions que podrien comportar anys de presó.

 

Atès que en aquest moment crucial de la nostra història les expectatives de canvi exigeixen noves maneres de fer per tal d’aconseguir un país radicalment democràtic i profundament compromès amb les persones i els seus drets.

 

Atesa la determinació de fer costat als nostres familiars i a totes aquelles persones, especialment als joves, que legítimament exerceixen el seu dret fonamental a expressar la dissidència.

 

Proposem al Ple de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú l’adopció del següent

 

ACORD

 

PRIMER.  COMPROMETRE’S com a Ajuntament a realitzar, i alhora DEMANAR a la Generalitat de Catalunya que realitzi un seguiment i control exhaustiu dels procediments i protocols dels cossos policials en les seves actuacions, tant individuals com col·lectives.

 

SEGON.  DEMANAR a les autoritats policials de les administracions locals, autonòmiques i estatals que aturin la repressió indiscriminada i arbitrària contra aquells sectors socials que lluiten per una societat més justa.

 

TERCER.  INSTAR al futur Parlament de Catalunya a que doni suoprt a la reivindicació d’amnistia per a les persones condemnades i la retirada dels càrrecs a les imputades per actes de dissidència i activisme polític.

 

QUART.  DEMANAR al Partit Popular de Catalunya que es retiri com a part acusatòria en els processos judicials a les persones imputades per aquests fets.

 

CINQUÈ.  TRASLLADAR aquests acords a la Generalitat de Catalunya, a la Fiscalia i als Tribunals que estiguin tramitant els processos judicials contra els encausats.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *