MOCIÓ PER AJUDA D’EMERGÈNCIA ALS CAMPS DE REFUGIATS SAHRAUÍS PER LA CATÀSTROFE HUMANITÀRIA QUE VIUEN DESPRÉS DE LES PLUGES TORRENCIALS D’AQUEST MES D’OCTUBRE.

Grups Municipals del PSC, CIU i C’S, amb el suport de la CUP, ERC I SOM VNG

 

Els campaments de refugiats sahrauís, situats al desert algerí de Tindouf, han patit l’efecte de pluges torrencials, acompanyades per intenses ratxes de vent, que hi han causat grans inundacions i destrosses.

 

Les pèrdues d’habitatges, aliments i equipaments ha estat molt important. Moltes famílies han perdut totes les seves pertinences, inclosa la petita reserva d’aliments de què disposaven, és a dir una ració mensual per 160.000 persones. Segons els equips de la Mitja Lluna Roja Sahrauí (MLRS) presents sobre el terreny, no s’han de lamentar pèrdues humanes, però milers de famílies s’han vist obligades a estar a la intempèrie per manca d’edificis segurs i els danys i pèrdues materials han estat considerables. Pel que fa als centres socials (salut, educació i altres) s’està fent una avaluació dels danys i esfondraments.

 

En un comunicat el dia 24 d’octubre la MLRS, informa que els seus equips sobre el terreny han identificat més d’11.000 famílies que podrien haver perdut la seva casa o haima.

 

Davant d’aquesta situació alarmant la MLRS fa una crida als països donants, a les organitzacions internacionals, les ONG, al moviment solidari, a la societat civil i a tots els amics i amigues del Poble Sahrauí per col·laborar el més aviat, possible, realitzant donacions d’emergència per atendre les necessitats més urgents de la població causades per les pluges: abastiment d’aigua, aliments, haimes, mantes, equipaments domèstics bàsics, material higiènic i la rehabilitació o reconstrucció d’edificis.

 

El conflicte del poble sahrauí fa massa anys que dura, aquest any es commemoren el 40 anys d’ocupació del Sàhara Occidental.  És un conflicte que es pot resoldre políticament, només caldria aplicar les resolucions de l’ONU que insten a celebrar un referèndum d’autodeterminació. Un dret contínuament boicotejat pel Marroc, davant la complicitat de la comunitat internacional.  

 

Per tot això el Ple de l’ajuntament de Vilanova i la Geltrú acorda:

 

PRIMER. Reiterar un cop més el nostre suport a una solució del conflicte basada en l’exercici del dret a l’autodeterminació del poble sahrauí, tal i com estableixen nombroses resolucions de les Nacions Unides.

 

SEGON. Reclamar a l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i al Fons Català de Cooperació que ajudin a socórrer les víctimes i a reconstruir els campaments de refugiats que pateixen actualment una situació extrema.

 

TERCER. Reclamar al Ministeri d’Assumptes Exteriors i de Cooperació del govern d’Espanya que ajudi a aquest Poble, amb el que té un deute històric, i que tant ho necessita en aquesta situació d’emergència.

 

QUART. Fer una aportació d’emergència de 2.000€ a la campanya promoguda pel moviment solidari de Catalunya, a través de l’entitat vilanovina Acció Solidària amb el Sàhara i que junt amb totes les aportacions recollides es transferirà directament a la Mitja Lluna Roja Sahrauí per fer front a les necessitats més immediates de la població sahrauí afectada

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *