Som VNG davant l’enèsima crisi de govern

 

En les darreres setmanes s’han realitzat fins a cinc reunions entre el PDeCat, CUP, ERC i la nostra candidatura, per tal d’explorar la possibilitat d’un canvi de govern degut al recolzament del PSC a la suspensió de l’autogovern de Catalunya i la repressió judicial. Des de Som VNG, sempre hem exposat de forma nítida que som una força municipalitsta i que, per tant, la lògica de la concentració de partits independentistes s’establia fora del nostre àmbit d’actuació. Tot i això, s’entenia que un canvi de govern obria un escenari de canvi de polítiques, i ha estat aquest el sentit pel que Som VNG hem participat en les reunions, també per la nostra ferma defensa de la democràcia i rebuig contra qualsevol tipus de repressió política.

Manifestat això, des de Som VNG exposem el següent:

 

  1. Des del principi vam deixar clar que en cap cas entraria a formar part d’un nou govern en clau de concentració independentista, tenint sempre present la naturalesa de la nostra candidatura on hi ha pluralitat de posicionaments sobre la qüestió catalana. En aquest sentit, entenem que la ciutat necessita l’entesa de les forces que defensen la democràcia, més enllà del posicionament sobre la independència de Catalunya.
  1. Tot i això, Som VNG sempre ha demostrat que té una clara vocació de govern i que, per tant, vol incidir al màxim en les polítiques que es desenvolupen des del govern municipal, en la línia d’obrir una nova etapa que doni resposta a la situació d’emergència social. Hem manifestat repetidament que el model sociovergent ha caducat i que la ciutat necessita urgentment nous projectes que ajudin a superar la crisis actual provocada per les polítiques de sempre.
  1. Des de l’inici de les reunions, l’antiga Convergència no ha mostrat cap disposició a fer esforços per assolir cap acord, esperant que les propostes arrivaran dels altres grups i posant per davant la seva obra de govern que, òbviament, no era en absolut compartida per la resta de grups municipals. Això ha estat així tant a les reunions com a les contínues declaracions en premsa on darrere de cada manifestació sobre la seva voluntat d’assegurar l’estabilitat del govern de la ciutat, deixen veure que la prioritat convergent és conservar l’alcaldia per sobre de tot, mantenint un pacte amb el PSC que trontolla cada dia que passa.
  1. Som VNG va plantejar en la darrera reunió una proposta de deu punts per obrir una nova etapa, que s’adjunta a aquest comunicat. Una proposta de mínims per parlar del QUÈ i no tant del QUI, com sempre hem prioritzat. En cap moment la nostra preocupació ha estat per ocupar càrrecs de govern, si en quines polítiques s’apliquen des de l’ajuntament.
  1. Des de SOM VNG seguim creient, i a cada ple municipal es mostra de manera més evident, que ja existeix una alternativa a la sociovergència al municipi que no passa per una alcaldia convergent. Una majoria que confrontaria sense cap dubte al bloc del 155, sense tenir-los al govern, estant sempre al costat de la democràcia.

 

 

DOCUMENT. 10 PROPOSTES
PER UNA NOVA ETAPA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *